Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Directorul Serviciului de Informații și Securitate și directorul Centrului Național Anticorupție au fost revocați din funcție
Chișinău, 8 iunie 2019 – Vasile Botnari,  directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Bogdan Zumbreanu, directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost revocați din funcțiile pe care le ocupă. Deputații au aprobat, în ședința plenară din 8 iunie curent, două proiecte de hotărâre în acest sens.
 
Potrivit Hotărârii, Vasile Botnari a fost eliberat din funcția de director SIS în legătură cu exprimarea neîncrederii. Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu  a fost revocat din funcție în legătură cu necorespunderea cu cerințele legale de numire în funcție.
 
În aceeași ședință, deputații au modificat Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Noile reglementări trec Serviciul de Protecție și Pază de Stat din subordinea Guvernului în subordinea Președintelui Republicii Moldova. Astfel, Serviciul va fi condus de un director, numit și eliberat din funcție de Președintele țării.
 
De asemenea, parlamentarii au aprobat Declarația privind condamnarea tentativei de uzurpare a puterii în favoarea Partidului Democrat din Moldova și Vladimir Plahotniuc de către Curtea Constituțională. Documentul a fost aprobat de către deputații Fracțiunilor PSRM, PAS Blocul ACUM și ACUM Platforma DA.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
9 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"