Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Directorul Serviciului de Informații și Securitate și directorul Centrului Național Anticorupție au fost revocați din funcție
Chișinău, 8 iunie 2019 – Vasile Botnari,  directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Bogdan Zumbreanu, directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost revocați din funcțiile pe care le ocupă. Deputații au aprobat, în ședința plenară din 8 iunie curent, două proiecte de hotărâre în acest sens.
 
Potrivit Hotărârii, Vasile Botnari a fost eliberat din funcția de director SIS în legătură cu exprimarea neîncrederii. Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu  a fost revocat din funcție în legătură cu necorespunderea cu cerințele legale de numire în funcție.
 
În aceeași ședință, deputații au modificat Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Noile reglementări trec Serviciul de Protecție și Pază de Stat din subordinea Guvernului în subordinea Președintelui Republicii Moldova. Astfel, Serviciul va fi condus de un director, numit și eliberat din funcție de Președintele țării.
 
De asemenea, parlamentarii au aprobat Declarația privind condamnarea tentativei de uzurpare a puterii în favoarea Partidului Democrat din Moldova și Vladimir Plahotniuc de către Curtea Constituțională. Documentul a fost aprobat de către deputații Fracțiunilor PSRM, PAS Blocul ACUM și ACUM Platforma DA.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Июль 2020 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
6 июля 2020 г.
14:00
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы