Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare
Chișinău, 10 iunie 2019 – În ședința sa din 10 iunie curent, Parlamentul Republicii Moldova a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.
 
Potrivit Hotărârii, Comisia de anchetă va avea acces la redacția integrală a raportului Kroll 2. În componența Comisiei de anchetă  fac parte 9 deputați. Trei reprezintă Fracțiunea PSRM – Vladimir Golovatiuc, Vladimir Țurcan și Adrian Lebedinschi, trei parlamentari sunt din partea Blocului ACUM – Alexandr Slusari, Dumitru Alaiba și Lilian Carp, iar alți trei reprezentanți urmează să fie delegați din partea opoziției parlamentare.
 
Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.
 
Hotărârea a fost susținută în unanimitate de către cei 61 de deputați ai Fracțiunilor PSRM, ACUM Platforma DA și PAS Blocul ACUM,  prezenți la ședință.
 mso-ansi-language:RO-MO">

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
15 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"