Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru susținere Președintelui României

14.06.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi cu delegația din România

Chișinău, 14 iunie 2019 – Poziția fermă de susținere a noii majorități parlamentare și a coaliției guvernamentale, exprimată de Președintele României Klaus Iohannis și de poporul român este una foarte importantă pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea de astăzi cu consilierul prezidențial pentru politică externă a României, Bogdan Aurescu.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis și întregului popor român pentru sprijin și poziția  privind situația politică din Republica Moldova. ”Apreciem transmiterea de către Preşedintele României a scrisorii către Președintele Consiliului European și Președintele Comisiei Europene privind situația din Republica Moldova”, a menționat speakerul.
 
De asemenea, Președintele Parlamentului a subliniat că instituția legislativă este una funcțională, au fost create toate organele de lucru, inclusiv aleși vicepreședinții și create comisiile permanente.
 
La rândul său, Bogdan Aurescu a transmis mesajul de susținere al Președintelui României, care îndeamnă autoritățile din Republica Moldova să soluționeze criza politică pe care pașnică, cu calm și reținere de la acțiuni violente.
 
În componența delegației din România este și Dan Neculăescu, secretar de stat al MAE al României,  Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și secretarul I al misiunii diplomatice Artur Răducanu.
 
Tot astăzi, în Parlament, membrii delegației au discutat cu liderii Fracțiunilor parlamentare a Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.
 
La ședință a participat Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all FR
Déclarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe