Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
UE pledează pentru un dialog politic deschis și transmiterea puterii pe cale pașnică în Republica Moldova
14.06.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău
 
Chișinău, 14 iunie 2019 – Poziția Uniunii Europene de susținere a majorității parlamentare și a noului Guvern al Republicii Moldova a fost reiterată în cadrul unei întrevederi a Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi cu  17 ambasadori ai statelor membre ale UE, acreditați la Chișinău.
 
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine ambasadorilor europeni pentru buna atitudine față de Republica Moldova și pentru încrederea  acordată noului Guvern al Republicii Moldova. ”Prezența Dumneavoastră la ședința din 8 iunie a însemnat foarte mult pentru formarea majorității parlamentare și învestirea noului Guvern”, a specificat speakerul.
 
Zinaida Greceanîi a mai menționat că majoritatea parlamentară își dorește și pe viitor o colaborare strânsă cu partenerii europeni și a dat asigurări că Acordul de Asociere UE - Republica Moldova va fi în continuare implementat.
 
La rândul său, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a menționat importanța asigurării unui dialog constructiv între forțele politice moldovenești, dar și a securității oamenilor în timpul manifestațiilor care au loc în Republica Moldova. ”Mesajul nostru este următorul: toate acțiunile, inclusiv cele care vor avea loc duminică, trebuie să se desfășoare absolut pașnic, fără violențe, iar autoritățile trebuie să asigure securitatea oamenilor”, a subliniat Ambasadorul Peter Michalko.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
20 octombrie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"