Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță

09.07.2019 Întrevedere Ambasadorul Iurie Reniță, Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană cu Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova

Chișinău, 9 iulie 2019 - Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Ambasadorul Iurie Reniță, a avut o întrevedere cu E.S. dl. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.    

Ambasadorul Reniță a exprimat gratitudine statului român pentru susținere constantă și asistența substanțială în procesul de implementare a obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova și a agendei interne de reforme în cele mai varii domenii. 

De asemenea, au fost mult apreciate proiectele implementate până în prezent cu asistența României și a fost salutată intenția Bucureștiului de a le continua și a le extinde, aducând asigurări că autoritățile de la Chișinău vor acorda tot sprijinul necesar pentru a facilita aducerea investițiilor străine, finalizarea proiectelor în derulare şi inițierea unora noi.

Dl Președinte Reniță a relatat despre caracterul ascendent al dialogului bilateral, precum și despre importanța consolidării cooperării interparlamentare, în context apreciind activitatea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (CCIE), care își va relua activitatea în luna septembrie anul curent. 

La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat deplina disponibilitate a României de continuare și extindere a proiectelor bilaterale, atât de mult așteptate și apreciate de cetățenii Republicii Moldova. Totodată, dl Ioniță a confirmat că România dispune de capacitatea și de experiența necesară pentru a susține plenar Republica Moldova în parcursul său european.

În finalul întrevederii, cei 2 Ambasadori au stăruit asupra importanței sprijinului reciproc pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor dintre Chișinău și București.

Comisia politică externă și integrare europeană 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
13 iulie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"