Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Ambasadorul Iurie Reniță a discutat cu grupul de experți despre consolidarea capacităților instituționale ale Parlamentului în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația UE

10.07.2019 Întrevedere Ambasadorul Iurie Reniță, Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană cu liderii Proiectului Twinning din statele membre 

Chișinău, 10 iulie 2019 – Ambasadorul Iurie Reniță, Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, a avut o întrevedere cu liderii Proiectului Twinning din Cehia, Ungaria și Slovacia.

Discuțiile au vizat activitățile desfășurate în cadrul proiectului pentru consolidarea capacităților instituționale ale Parlamentului în procesul de armonizare a legislației naționale cu cea a UE.

Proiectul Twinning ”Consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația UE” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Camera Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Consiliul Național al Republicii Slovace și Adunarea Națională a Ungariei, în cooperare cu Parlamentul Republicii Moldova. Bugetul proiectului este de circa 1,5 milioane de euro, iar perioada de implementare este septembrie 2017 – septembrie 2019.

Circa 60 de experți din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, precum și din Polonia, Letonia, Franța și Belgia contribuie la implementarea a peste 65 de activități diverse în cadrul celor patru componente, vizând diferite obiective: evaluări, mese rotunde, elaborarea de ghiduri, recomandări, precum și un document de consultare, un studiu, o foaie de parcurs, activități de instruire (seminare, ateliere de lucru, evaluări etc.) și vizite de studiu în statele membre UE.

Obiectivul primordial al proiectului constă în facilitarea implementării Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. 

La discuții a participat, de asemenea, liderul de proiect din partea Parlamentului, Igor Klipii, Secretar general adjunct.

Comisia politică externă și integrare europeană 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
17 ianuarie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"