Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei

09.10.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, cu Kęstutis Kudzmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova

Chișinău, 09 octombrie 2019 - Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

Discuțiile au vizat stadiul actual și perspectivele cooperării moldo-lituaniene, inclusiv oportunitățile de intensificare în continuare a colaborării interparlamentare, comercial-economice și a contactelor interumane.Zinaida Greceanîi și-a exprimat recunoștința pentru susținerea multidimensională oferită Republicii Moldova de către Republica Lituania. A fost remarcată activitatea productivă a misiunii diplomatice lituaniene prin care își aduce aportul important la consolidarea bunelor relații dintre țările și popoarele noastre.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, detalii privind desfășurarea, în luna decembrie, a reuniunii speakerilor din țările NB8, care, în anul curent, au ales să organizeze acest eveniment în Republica Moldova.

Zinaida Greceanîi a subliniat că este o mare onoare și responsabilitate pentru țara noastră să găzduiască o întrunire atât de importantă.

Totodată, Președintele Parlamentului și-a exprimat convingerea că reuniunea speakerilor NB8 va deveni o platformă reușită de promovare a Republicii Moldova pe plan extern, de demonstrare a potențialului economic și de atragere a investițiilor.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca, Islanda, Finlanda, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate. În acest an, Republica Moldova pentru prima oară a fost aleasă ca țară gazdă a forumului Președinților de Parlament NB8.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы