Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Alocațiile participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței țării și la războiul din Afganistan vor crește

04.12.2019 Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Chișinău, 04 decembrie 2019 – Pentru prima oară de când au fost stabilite, urmează a fi majorate alocațiile lunare de stat participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, pentru două lecturi.

Proiectul de lege prevede creșterea alocațiilor pentru categoriile respective de la 100 până la 300 de lei.

”Este o acțiune necesară, care va spori și va consolida încrederea veteranilor în acțiunile statului”, motivează autorii proiectului de lege.

Proiectul urmează a fi votat de către Parlament.

În cazul adoptării legii respective, odată cu intrarea în vigoare a acesteia, peste 35500 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoane participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor țări, se vor bucura de protecția socială suplimentară din partea statului. Alocațiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы