Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Zinaida Greceanîi: În Parlament avem menirea de a găsi lucrurile care ne unesc
Chișinău, 23 decembrie 2019 - În Parlament avem menirea de a găsi lucrurile care ne unesc, respectiv mă bucur că pe subiecte importante, chiar dacă nu avem o majoritate parlamentară, multe inițiative importante sociale și economice au fost votate unanim de deputați. Cred că aceasta este o importantă realizare, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi după ședința de lucru cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul țării.
 
Președintele Parlamentului a chemat deputații să susțină și să promoveze în continuare proiecte în beneficiul întregii societăți și a țării.
 
”Au fost discuții foarte aprinse în Parlament,  dar important este că țara intră în noul an cu bugetele de stat aprobate. Acest lucru se întâmplă când se muncește în tandem,  astfel se găsesc  resursele necesare, chiar dacă anterior se pretindea că nu ar exista bani pentru indexarea pensiilor și majorarea salariilor. Dar dacă se dorește, se găsește. Sursele au fost identificate pe interior, deoarece dacă vrei să faci trebuie să muncești, nu doar să vii cu declarații și să pasezi vina de pe unii pe alții”, a declarat Președintele Parlamentului.
 
Zinaida Greceanîi a prezentat datele actualizate ale activității parlamentare, începute de facto pe 8 iunie. În această perioadă au fost înregistrate cca 293 de inițiative legislative, fiind votate 175 de inițiative legislative, 73 de legi și 102 hotărâri au fost adoptate.
 
Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
18 septembrie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"