Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Turcia-Moldova

23.12.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia – Republica Moldova

Chișinău, 23 decembrie 2019 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia -Republica Moldova, aflați în țara noastră cu ocazia participării la festivitățile prilejuite de aniversarea a 25-a a Unității Teritoriale Autonome Gagauz Yeri. La întrevedere au fost prezenți deputații Ivanna Koksal, președintele Grupului de prietenie a Parlamentului Moldovei cu Parlamentul Turciei, precum și membrii Grupului Alexandr Suhodolski și Fiodor Gagauz.

În cadrul discuțiilor au fost remarcate relațiile bune de cooperare dintre Moldova și Turcia în diverse domenii și exprimat interesul pentru extinderea continuă a acestora. 

Zinaida Greceanîi a menționat faptul că ratificarea recentă, de către Parlamentul Moldovei a Declarației Comune referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia va contribui la consolidarea colaborării economice și sociale bilaterale.

Președintele membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia -Republica Moldova, Mehmet Altay, a confirmat existența unor relații bune de prietenie moldo-turcă, exprimând, totodată, interesul țării sale pentru aducerea acestora la un nivel mai înalt. Deputatul a subliniat că autonomia găgăuză servește ca o punte în raporturile de cooperare și prietene dintre Turcia și Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
18 septembrie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"