Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Observator European

Integritatea este Libertate

Parlementarisme en République de Moldavie
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Încă o echipă de tineri și-a încheiat Programul de stagii în Parlament

24.12.2019 Încheierea programului de stagii

Chișinău, 24 decembrie 2019 – Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova din cadrul sesiunii de toamnă-iarnă 2019 s-a încheiat. 

10 tineri, care își fac studiile de licență în ultimul an sau de master, au primit, astăzi, Certificatele de realizare a stagiului în Parlamentul Republicii Moldova.

Stagiarii au fost felicitați de Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu, care a apreciat interesul manifestat față de activitățile din cadrul Parlamentului, responsabilitatea și activismul tinerilor. 

”Avem nevoie de suflu nou, de aceea pentru noi sunt importante viziunile Dumneavoastră progresive”, a menționat Adrian Albu.   

La rândul lor, stagiarii le-au mulțumit funcționarilor publici pentru receptivitate, pentru experiența împărtășită de profesioniști.

Programul de stagii a început la 30 octombrie 2019. Stagiarii au activat în cadrul Direcției generale documentare parlamentară, Direcției generale juridice, Direcției relații externe, Direcției generale comunicare și relații publice.

Pe parcursul celor trei luni, tinerii au participat la procesul de analiză, elaborare și administrare a actelor legislative, la procedura de expertiză legislativă, la ședințele comisiilor parlamentare și la ședințele în plen ale Legislativului, la alte activități din cadrul Parlamentului.

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova se realizează din 2014. Acesta are o durată de până la 3 luni și se desfășoară de două ori pe an, în perioada sesiunilor ordinare ale Legislativului (februarie-iulie și septembrie-decembrie). Stagiarii sunt selectați în cadrul concursului public organizat în baza Regulamentului privind realizarea Programului de stagii în Parlamentul Republicii Moldova. La încheierea stagiului, tinerii obțin Certificatul de realizare a stagiului în Legislativ. În cei șase ani, 74 de tineri au efectuat stagii în instituția parlamentară. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all FR
Déclarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
vendredi 18 septembre 2020
Pentru data selectata, la moment nu este nici o inregistrare FR
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe