Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu: Fiecare companie străină care vine în Republica Moldova înseamnă dezvoltare pentru țară
  Chișinău, 21 septembrie 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat la evenimentul organizat cu ocazia marcării a 15 ani de la fondarea Asociației Investitorilor Străini.  ”Asociația Investitorilor Străini nu înseamnă doar o comunitate a oamenilor de afaceri, ci vorbim despre o echipă de profesioniști,
Citeşte mai mult
Ar putea fi instituite facilități fiscale pentru mass-media
Chișinău, 21 septembrie 2018 – Instituțiile mass-media care dispun de personalitate juridică ar putea fi scutite de impozitul pe venit obținut din desfășurarea activității conform licenței de emisie. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat, în prima ședința din sesiunea curentă,
Citeşte mai mult
Parlamentul a găzduit consultări naționale privind situația demografică
Chișinău, 20 septembrie 2018 – Comisia protecție socială, sănătate și familie, în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație în țara noastră, a organizat astăzi, consultări naționale pentru evaluarea progresului Republicii Moldova în implementarea Planului de acțiuni al Conferinței Internaționale pentru Populație și Dezvoltare.
Citeşte mai mult
Legislația cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, expertizată de Comisia de la Veneția
  Chișinău, 20 septembrie 2018 – Membrii tuturor fracțiunilor parlamentare au avut, astăzi, întrevederi separate cu delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-21 septembrie curent.   Vizita grupului de experți ai Comisiei de la Veneția are loc în contextul solicitării de 
Citeşte mai mult
Andrian Candu a avut o întrevedere cu Președinta Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard
  Chișinău, 20 septembrie 2018 – Progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene au fost prezentate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Președinta Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard. ”Cele mai importante reforme țin de asigurarea respectării statului de drept în Republica Moldova și buna funcționare a instituțiilor democratice.
Citeşte mai mult
Funcționarii publici nu vor putea fi membri ai partidelor politice
  Chișinău, 20 septembrie 2018 – Funcționarii publici nu vor putea fi membri ai partidelor politice. Interdicția va fi prevăzută în Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public. Modificările și completările la legea respectivă mai stipulează că funcționarii publici nu vor putea face declarații în favoarea sau defavoarea partidelor politice sau a altor organizații social-politice.
Citeşte mai mult
Unele plăți și taxe pentru publicațiile periodice ar putea fi reduse
Chișinău, 20 septembrie 2018 – Hârtia utilizată la editarea publicaţiilor periodice de importanţă socială ar putea fi scutită de taxa pe valoarea adăugată (TVA). Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat, în ședința de ieri, un proiect de modificare și completare a unor acte legislative.
Citeşte mai mult
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu asistentul adjunct al Președintelui Statelor Unite
Washington, 20 septembrie 2018 – Fiona Hill, asistentul adjunct al președintelui SUA, Director pentru Europa și Federația Rusă în Consiliul Național de Securitate a încurajat continuarea reformelor în Republica Moldova la întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu. Oficialul american a subliniat importanța creșterii economice și a menționat nevoia asigurării unor alegeri libere și corecte în 2019.
Citeşte mai mult
Exploatarea imaginii copilului în scop de promovare politică ar putea fi interzisă prin lege
  Chișinău, 19 septembrie 2018 – Exploatarea imaginii copilului în scop de promovare politică ar putea fi interzisă prin lege. Comisia mediu și dezvoltare regională a avizat, în ședința de astăzi, inițiativa legislativă de modificare și completare a Legii privind drepturile copilului.  Proiectul aparține unui grup de deputați și a fost elaborat pentru a spori gradul de protecție a copilului împotriva violenței fizice și psihice.
Citeşte mai mult
Legea privind controlul tutunului ar putea fi completată
Chișinău, 19 septembrie 2018 – Ultimele inovaţii din domeniul fumatului ar putea fi incluse în legislația națională privind controlul tutunului. Inițiativa aparține deputatului Simion Grișciuc și a fost examinată, astăzi, în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Proiectul propune modificarea definiţiei ’’fumat” cu inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii produselor din tutun sau produselor conexe,
Citeşte mai mult
12345678910...>>
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
22 septembrie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"