Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ > Reuniuni de lucru
Reuniuni de lucru

Şedinţa grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei dezvoltării societăţii civile pentru anii 2012 - 2015

19.01.2012

Participanţi:

Doamna Liliana Palihovici, Vicepreşedinte al Parlamentului; Adrian Fetescu, Secretar general al Parlamentului; responsabilii de cooperarea cu societatea civilă din Parlament şi Guvern; reprezentanţi ai societăţii civile

Program

La data de 13 ianuarie 2012, doamna Liliana Palihovici, Vicepreşedinte al Parlamentului Rep. Moldova, a convocat membrii Consiliului Naţional al Organizaţiilor Nonguvernamentale din Moldova (CN ONG) în vederea stabilirii planului de lucru pentru elaborarea Strategiei dezvoltării societăţii civile pentru anii 2012 – 2015, ca urmare a reuniunii organizate de Parlament, cu suportul CN ONG, la 29 decembrie 2011.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată lista funcţionarilor Ministerelor şi a Cancelariei de Stat desemnaţi pentru a fi incluşi în grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei, precum şi lista asociaţiilor obşteşti care au solicitat să fie incluse în subgrupele de profil.

Totodată, s-a stabilit organizarea următoarei şedinţe, cu participarea tuturor membrilor grupului de lucru, la 19 ianuarie 2012, începând cu ora 10:00, în Sala de conferinţe a Ministerului Agriculturii (str. Ştefan cel Mare nr. 162, et.1), cu următoarele subiecte pe ordinea de zi:

1. Prezentarea viziunii CN ONG referitor la priorităţile noii Strategii;

2. Elaborarea structurii Strategiei;

3. Fixarea priorităţilor în baza cărora se vor forma subgrupele de profil;

4. Prezentarea propunerilor CN ONG referitor la desemnarea responsabililor de lucrările subgrupelor de profil.

Menţionăm că, toate ședințele grupului de lucru și a subgrupurilor de profil privind elaborarea Strategiei sunt publice, iar reprezentanții societății civile interesanți sunt invitaţi să participe la şedinţe şi să prezinte recomandări.

Persoanele interesate să participe la şedinţa din 19 ianuarie 2012, sunt rugate să confirme prezenţa până la 18 ianuarie 2012, ora 16:00, la adresele de e-mail: secretariat@tineriliberi.md şi svetlana.ursu@parlament.md.

Procesul de elaborare a Strategiei Dezvoltării Societăţii Civile pentru anii 2012 – 2015 a fost iniţiat la 29 decembrie 2011, în cadrul reuniunii pentru crearea grupului de lucru intersectorial privind elaborarea Strategiei, organizată de Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu membrii CN ONG.

Strategia dezvoltării societăţii civile pentru anii 2009 - 2011

Rezumatul reuniunii de lucru din 29 decembrie 2011 

Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
19 iunie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"